Werkplekbeheer

De werkplek is en blijft een belangrijke plaats binnen uw organisatie. Maar waar voorheen het device helemaal centraal stond, is het nu de gebruiker die centraal staat. En zo hoort het ook! In hoeverre is dit gerealiseerd binnen uw organisatie? Onderzoek met ons uw mogelijkheden voor modern werkplekbeheer.

Kantoorruimte met professioneel werkplekbeheer
Mensen werken in kantoorruimte

Modern werkplekbeheer

De productiviteit en interactie tussen afdelingen kan met sprongen omhoog als werknemers eenvoudig gebruik kunnen maken van lopende ontwikkelingen. Maar de slimste ICT-oplossingen zijn waardeloos als ze uw medewerkers niet optimaal ondersteunen bij hun dagelijks werk. Zo kijken we bij Lagarde Groep tegen werkplekbeheer aan. Precies zoals u en uw medewerkers dat doen. Helpt IT u om uw werk vandaag beter te doen?

Omdat devices niet meer centraal staan is het van belang een consistente gebruikerservaring te realiseren voor uw medewerkers. Waar de functionaliteit ook vandaan komt, hoe de integraties ook lopen, de gebruiker herkent zich in zijn portal of zijn bureaublad. Dat is modern werkplekbeheer.

Kosten werkplekbeheer

Veelal krijgen wij de vraag: ‘Wat kost werkplekbeheer?’. Werkplekbeheer bieden wij aan vanaf 60 euro per gebruiker per maand. Daarnaast is de uiteindelijke investering per maand afhankelijk van de volgende factoren. Werkplekbeheer treedt in veel gevallen op als single-point-of-contact (SPOC). Uw enige aanspreekpunt, door middel van een klantteam, voor alle ICT-gerelateerde vragen. Dit heeft als voordeel dat uw medewerkers geen technische kennis nodig hebben en onze klantteam medewerkers persoonlijk kennen als hun ICT-aanspreekpunt. Afhankelijk van de mate van SPOC-functie stellen wij samen met u een prijs per maand vast. Daarnaast is de investering afhankelijk van het aantal gebruikers en het type applicaties dat moet worden ondersteund. Wij maken graag een offerte op maat om uw werkplekbeheer uit handen te nemen.

Modern werkplekbeheer
“Omdat devices niet meer centraal staan is het van belang een consistente gebruikerservaring te realiseren voor uw medewerkers. ”

Voordelen van modern werkplekbeheer

De voordelen van deze moderne werkplek voor de medewerker zijn duidelijk: mobiliteit, flexibiliteit en productiviteit. Voor de IT-afdeling ligt dat anders. Gebruikers en devices zijn minder inzichtelijk en de individuele eisen van medewerkers lopen sterk uiteen. Beschikbaarheid van applicaties en data is cruciaal. En daarmee groeit complexiteit van beheer en neemt de kans op fouten toe.

Werkplekbeheer uitbesteden

Het uitbesteden van werkplekbeheer kan hierin een passende oplossing zijn. Centraal beheer verlaagt de kosten door schaalgrootte, u betaalt naar gebruik, profiteert van innovaties en optimale prestaties van ICT. De veiligheid en beschikbaarheid van applicaties en data nemen toe. Het beheer wordt minder complex, terwijl de eindgebruiker over meer mogelijkheden beschikt om te werken waar en wanneer hij/zij dat wil. Dat brengt rust en stabiliteit in uw organisatie.

Slimmer werken

Door monitoring en onderhoud dragen we zorg voor een werkplek zonder storingen. En mochten gebruikers toch een vraag of storing hebben, dan kunnen ze onze helpdesk bellen. Toch leggen we de lat graag hoger. Hoe kan de inrichting van de werkplek bijdragen aan uw organisatiedoelstellingen? Waarom zou u kiezen voor een vast bureau met een computer als het – wellicht – efficiënter kan? We ontdekken graag samen met u wat het Nieuwe Werken voor u kan betekenen. Medewerkers die overal over applicaties en informatie beschikken. Op hun laptop of desktop, tablet of de smartphone. Flexibeler kan uw organisatie bijna niet zijn. Ook dat is werkplekbeheer.

Werken op verschillende devices
Referenties waar wij trots op zijn!

“Zonder netwerk ligt alles stil bij ons. Sterker nog: als onze ICT-omgeving niet functioneert, hebben ook onze klanten daar last van. Om dit adequaat op te lossen, heeft Lagarde Groep een uitwijkvoorziening gerealiseerd. Elke dag worden alle data en applicaties gebackupt op een externe server in een datacenter.”

Eric-Jan Mostert
Manager financiën en ICT, Kiwa CMR

“Al tijdens het offertetraject dacht Lagarde Groep actief met ons mee. Meerdere oplossingen werden aangereikt. Deze pro-activiteit spreekt ons erg aan omdat ook wij op eenzelfde manier communiceren met onze klanten.”

Co Stouten
Directeur, Stouten & Wijnen

Virtualiseren?

Lagarde Groep helpt uw medewerkers om zo optimaal mogelijk te kunnen werken, ongeacht op welke locatie of met welke apparatuur ze werken. Sterker nog, door uw werkplekken te virtualiseren met werkplekvirtualisatie (bijvoorbeeld Citrix of Terminal Server) en applicatievirtualisatie, hoeft er geen zakelijke software meer op uw computer of mobile device geïnstalleerd te worden. Uw organisatie wordt flexibel en de productiviteit van uw medewerkers gaat omhoog. We verheugen ons bij voorbaat op het resultaat van modern werkplekbeheer.

Mobile Device Management

Tegenwoordig heeft (bijna) iedere medewerker een tablet, smartphone, laptop of een ander mobiel apparaat. De huidige mobiele apparaten worden namelijk zakelijk en privé gebruikt. Hoe zorgt u er dan voor dat uw bedrijfsinformatie beschermd en beveiligd wordt?

Als ICT-beheerder bent u daarom op zoek naar een tool om het gebruik van deze apparaten te beheren en te monitoren. Dat kan eenvoudig en doeltreffend via Mobile Device Management tooling. Zo krijgt u zelf de hulpmiddelen om mobile devices te beheren en te beveiligen. Het is eveneens mogelijk om uw Mobile Device Management omgeving te koppelen aan uw Active Directory. Zo kunt u de instellingen in uw ICT-omgeving eenvoudig synchroniseren met uw Mobile Device Management software. Uiteraard kunt u Mobile Device Management ook uitbesteden aan uw klantteam van Lagarde Groep.

Private cloud

Het is belangrijk dat de cloudstrategie uw bedrijfsstrategie ondersteunt. Kiest u voor private cloud of public cloud? Samen met Lagarde Groep bepaalt u de juiste cloudstrategie voor uw organisatie.

Wij werken met bewezen cloudoplossingen. Zo leveren we verschillende public cloud diensten van onder meer Microsoft. Daarnaast voorzien we u graag van een private cloud oplossing in één van onze datacenters. Kies voor effectief werkplekbeheer, gecombineerd met slimme cloud diensten.

Private cloud
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren